wielrennen

Toen ik 16 was kocht ik mijn eerste racefiets bij Jan de Reus in Zwanenburg en sinds die tijd kan ik niet meer zonder een racefiets. Het gevoel van vrijheid op een racefiets is geweldig. Bij wielervereniging De Bataaf ben ik 2 jaar lid geweest maar het niveau bij KNWU wedstrijden was erg hoog en ik kon niet goed meekomen in de zogenaamde “open koersen”. Clubritjes waren mijn wedstrijden en daarin ging het beter. Door De Bataaf ben ik 2x uitgezonden naar een zogenaamde “klassieker” . Kansloos eindigde ik in beide wedstrijden in de achterhoede.

Mijn eerste racefiets van Jan de Reus uit Zwanenburg.

Mijn eerste racefiets van Jan de Reus uit Zwanenburg. Ik was erg trots op deze fiets en het bedrag van Hfl. 998,- had ik bij elkaar verdiend door vakantiewerk te doen bij de Albro broodfabriek in Zwanenburg gedurende de zomermaanden.

Zaterdag om 13.00 uur trimmerskoers op Sloten in de jaren 80. Op kop Jos Geijsel. De renner met het rode shirt is Richard Schoevaart. Derde van links ben ik zelf.

3e prijs Ronde van Ouderkerk aan de Amstel voor trimmers / niet licentie houders. In het midden winnaar Marcel Kamerling. 2e Aad Meijer uit Aalsmeer. Op mijn 24e nam ik een amateur licentie bij De Bataaf in Zwanenburg. Dit heb ik 2 jaar volgehouden.

Uitslag van een clubwedstrijd op het Bataaf parcours in 1988.